torstai 22. maaliskuuta 2018

Reikistä ja kursseista

Minulla on jo pitkään ollut aikomus kirjoittaa postaus reikistä. Lähinnä siksi, että olen vihdoin suunnitellut alkavani pitää kursseja! Siitä on jo vuosia aikaa, kun itse kurssit kävin, joten energia on muuttunut ihan valtavasti tässä välissä. Niinpä olen jo jonkun aikaa kuulostellut, miltä reiki tuntuu tässä ajassa ja näissä energioissa. Koska kaikki muuttuu koko ajan, muuttuu myös reiki jossain määrin, tai ainakin elää mukana. 

Olen myös kaikki nämä vuodet pohtinut omaa reikitietäni ja tunnustellut miltä se tuntuu ja näyttää juuri minulle. Olen hoitanut ihmisiä vuosien aikana sekä myös siirtänyt reikin eteenpäin monelle. Varsinaisesti en ole kuitenkaan pitänyt kursseja. Nyt tuntuu, että on sen aika.







Mitä reiki on?

Reiki on rakkauden energiaa, joka parantaa, hoitaa, eheyttää ja nostaa meitä kaikin tavoin kohti sitä, mitä todella olemme. Se vie meidät kohti omaa sisäistä viisauttamme. Sitä on hyvin vaikea saada näyttäytymään vain sanojen avulla, koska reiki täytyy tuntea. Se on energiaa, jolla voi hoitaa ihan mitä tahansa. 

Reiki on kotoisin Alkulähteestä, ja itse olen sitä mieltä että se on ollut olemassa aina. Olen käyttänyt reikiä jossain muodossa jo Kultaisella Atlantiksella. Luulen että se reiki muistutti jotain nykyisen Universal Reikin ja Kosmisen Timanttiviolettiliekin sekoitusta. Ehkä asia täsmentyy minulle vielä myöhemmin, tai jos joku ihana lukijani tietää tehneensä töitä kanssani Atlantiksella, voi kertoa. :)
Joka tapauksessa nykyisin tunnettu reiki levisi maailmalle Japanista 1900-luvulla. Perimätiedon mukaan reiki olisi ikivanha tiibetiläis-buddhalainen hoitomuoto joka katosi ja löydettiin uudelleen. 
Reikin historiasta lisää voi kuulla kurssillani.

Hoitaminen

Tiesitkö, että reikiä käytetään sairaaloissa paranemisen tukena muun muassa Yhdysvalloissa, Englannissa ja Hollannissa? 
Perinteisesti reikiä on käytetty ja käytetään edelleen paljon hoitojen muodossa. Reiki sopii mainiosti koululääketieteen tueksi. Hoito on konkreettinen ja lempeä tapa käyttää reikiä, ja hoito sopii kenelle tahansa. Hoidossa hoitaja välittää reiki-energiaa käsiensä kautta hoidettavalle. Reiki hoitaa meitä kokonaisvaltaisesti, se toimii kehoa ja vastustuskykyä vahvistavana, nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja ja rentouttaa ihanasti. Sillä ei koskaan voi saada vahinkoa aikaiseksi, ja oma opettajani aikanaan sanoikin että pahin on että se ei vaikuta. Enkä koskaan ole törmännyt siihen ettei se vaikuttaisi. 

Moni käy hoidoissa jos on ongelmia fyysisesti tai henkisestikin, reiki auttaa meitä monella tasolla ja kaikissa meidän kehoissamme. Reiki hoitaa uloimpia kehojamme niin, etteivät siellä mahdollisesti jumissa olleet asiat pääse fyysiseen kehoomme asti ja sairastuta meitä. Voimme myös vapautua tiedostamattomista asioista joita olemme kaikkien elämiemme aikana keränneet ja mitkä eivät enää palvele meitä, jos vain olemme valmiit päästämään irti. Reiki on lempeä apu joka auttaa siellä missä sitä tarvitaan. 

Vaikka reikillä voi hoitaa eli reikittää mitä ja ketä tahansa, kasveja, eläimiä, lapsia, lääkkeitä, menneitä elämiä tai vaikkapa ruokaa, on muistettava tärkein perusperiaate mitä reikin käyttöön tulee: AINA ITSELLE ENSIN, sen jälkeen muut. Tämä on usealle se vaikein asia, varsinkin edistyneemmille ja reiki2-kurssin jälkeen, jossa opitaan kaukohoito eli reikin lähettäminen toiseen paikkaan tai aikaan. Toimiva vertaus tähän on lentokonevertaus, jossa laitetaan happinaamari ensin itselle ja sitten vasta autetaan muita. 
Myöskään ilman lupaa ei saa ketään hoitaa, meillä on maaplaneetalla vapaa tahto ja se pätee myös tähän. Kaikilla on vapaus valita haluaako hoitoa vai ei, ja vaikka kuinka olisi tiedossa sukulaisen murtunut jalka tai mikä tahansa mihin reiki auttaisi, niin aina lupa!! 💓

Kurssin sisällöstä

Käytännössä reikin oppiminen on helppoa ja kuka tahansa voi oppia sitä käyttämään. Peruskurssi antaa kattavat perustiedot reikistä ja sen käyttämisestä, sekä tietysti hoitamisesta. Opettaja tekee jokaiselle kurssilaisille voimaannutuksen, mikä vastaa joissakin reikilinjoissa viritystä. Voimaannutuksessa avataan reikikanavat ja jokainen kurssilainen saa näin reikin käyttöönsä. 
Peruskurssit eli reiki1 ja reiki2 ovat yleensä kaksipäiväisiä. Ensimmäinen päivä sisältää teoriaa ja ensimmäisen voimaannutuksen, toisena päivänä harjoitellaan hoitamista ja tehdään toinen tai mahdollisesti kaksikin voimaannutusta. 

Kuten periaate "aina itselle ensin" kertookin, on reiki ennen kaikkea itseä varten. Kenenkään ei myöskään ole pakko alkaa hoitajaksi, vaan reikiä voi ja tuleekin käyttää itselleen. Toisten hoitaminen onkin niin sanotusti miellyttävä sivutuote, ja jos hoitajaksi haluaa niin täytyy muistaa hoitaa itseänsä säännöllisesti. Jos kurssin jälkeen tulee pakottava tarve hoitaa ympäriltään "sitä sun tätä", on itse eniten hoidon tarpeessa. Tästä syystä tulen myös kurssilla korostamaan oman itsensä hoitamista. 

Meitä reikimastereita on moneen lähtöön, ja olemme monien eri mastereiden kursseilta valmistuneita. On siis myös erilaisia reikilinjoja, joiden opetustavoissa voi olla eroja. Toiset opettavat hyvinkin perinteisesti ja ns. vanhojen kaavojen mukaisesti, ja sekin on täysin ok. Mutta itse olen sitä mieltä että koska energiat ja värähtely nousevat koko ajan, on hyvä myös päivittää reiki tähän aikaan sopivaksi. Kerron tästäkin lisää kurssillani.

Jos reiki alkoi kiinnostaa ja haluaisit kenties kurssille, ota rohkeasti yhteyttä minuun :) Kursseja pidän sopimuksen mukaan. 
Ilmoittelen kursseista Facebook-sivuillani Tmi Emilia Riikonen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät, tule jo!

Alkuvuodesta asti oma fiilis on ollut jotenkin hyvin odottava, jopa sellainen, että nyt pitää väkisin pysyä paikallaan koska jossain vaihee...